Extra tudás! - Deep Dive - Tesztelés felvétele

Mikor hasznos neked a Deep Dive – Tesztelés?

 • ha szeretnél elhelyezkedni programozóként, vagy akár csak magadnak komolyabb programokat írni
  A unit tesztelés annyira alapvető, hogy ez nem is számít külön tevékenységnek, a fejlesztés részének tekinthető. Egy működő programot megírni még csak az első lépés. Legalább ugyanilyen fontos, hogy a program helyesen is működjön. Nagy mértékben megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha már a legkisebb egységeknél is biztosítjuk a hibátlan működést.
 • ha tudod, hogy tesztelni kell, de nem tudod, hogy lehetne egyszerűen, gyorsan (esetleg automatizáltan)
  Tesztelésnek számít minden olyan tevékenység, amivel meggyőződsz egy program helyes működéséről. De ha csak azt és úgy teszteled, ami és ahogy eszedbe jut, akkor könnyű kifelejteni fontos részeket. Nem is beszélve arról, hogy kérdéses a teszt megismételhetősége. Ezekben nyújthatnak segítséget a különböző unit teszt keretrendszerek.
 • ha valami nem volt világos a unit teszt témakörében – akár nálunk, akár más suliban tanultad
  A tesztek megírását, a teszt vezérelt fejlesztés alapelveit megérteni nem könnyű. Jó, ha többször és több oldalról hallja az ember. Ha elakadtál, vagy maradtak homályos foltok, vásárold meg a felvételt!
  Lehet, hogy pont ez az alkalom lesz az, amikor összeáll a kép az addig problémás területen.
 • ha abbahagytad a tanulást, de szeretnél visszatérni hozzá
  A programozástanulás olyan, mint a sportolás: eleinte ha nem edz az ember, könnyen visszaesik a kiindulási szintre, ahonnan nagyon nehéz újra felküzdenie magát a korábbi állapotra.
  Ezért szünet után a visszatérés nagyon nehéz tud lenni. Ha éppen te is szünetet tartasz, de fontolgatod, hogy folytasd, ez most egy jó alkalom rá: felelevenítheted a tudásodat, lendületbe jöhetsz, és utána könnyebb folytatni is.
 • ha pont a tesztelésről szóló fejezet miatt hagytad abba a tanulást nálunk
  A tesztelésről szóló rész tapasztalatunk szerint az egyik legnehezebb a tanulóknak, és a feladatokkal való küzdelem sokaknak elveszi a kedvét a folytatástól, így végül a témakörrel együtt feladja a programozás megtanulását is.
  Ha te is így jártál, akkor érdemes lehet megvásárolnod a felvételt, mert jobban meg fogod érteni a unit teszteket, ezáltal könnyedén megoldod a kérdéses feladatokat – végső soron pedig folytathatod a megkezdett utadat az új álomszakmád felé.

A fő témakör nem épít előzetes tudásra, így ha még nem foglalkoztál unit teszttel (vagy csak nagyon keveset), akkor is hasznos lehet ez a sorozat. Ugyanakkor alapszinten kell tudni programozni (osztályok, metódusok létrehozása), így érdemes a tananyagunkban a 13. fejezetig átnézni a témaköröket, könnyebben helyére kerülnek a részletek.


Utolsó módosítás: 2019. August 22., Thursday, 18:59